Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
MOB1006 / Ahşap Levha Üretimi
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Tomrukların biçme yöntemleri ile elde edilmeleri,verim hesaplamaları,istiflenmeleri,kurutulmaları ve imalata sunulmalarına değin geçen üretim aşamaları içerisinde verimliliğin artırılmasındaki etkin kriterler
Dersin Kısa İçeriği
Üretimde kullanılan odun menşeili malzemelerin elde ediliş yöntemlerinin bilinmesi ve odun içerisindeki mevcut suyun teknik yöntemlerle alınarak kerestelerin kullanım koşullarına uygun duruma getirilmesi yollarının öğrenilmesi kısacası Tomruğun belirli yöntemlerle yarı mamul haline dönüştürülmesi sonucu üzerinde işlemler uygulanarak daha verimli hale getirilmesidir.
Önkoşullar
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Biçilecek malzeme özelliklerinin kullanım yerlerine göre uygun olması
2
Biçme yöntemlerinin bilinmesi,avantaj ve sakıncalarının karşılaştırılması
3
Kereste istif uygulama yöntemlerinin malzeme üzerine olan etkileri
4
Kurutma yöntemlerinin bilinmesi ve uygulama safhaları
5
Fırın kapasitesi ve hesaplamaları
6
Kurutma esnasında oluşabilecek kurutma kusurları ve alınması gereken önlemler
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri