MZK6122 / Ana Çalgı II KEMAN

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1İleri seviye teknikleri içeren çalışmalar (?Sotiye? tekniğinin öğretilmesi)? Barok, Klasik; Romantik ve Çağdaş dönemlerden sonatlar, konçertolar, çeşitli boyuttaki eserler.
2İleri seviye teknikleri içeren çalışmalar (çift ses çalışmalarına devam edilmesi)? Çağdaş Türk Bestecilerine ait eserler.
3üç- oktavlık major-minör dizilerin birçok farklı yay tekniği ile çalışılması. (Sevcik).? O. Sevcik (5-10) , M. Crickboom (3-5), Kreutzer, Fiorillo, Rode..vs metotları.
4?Saltato? tekniğinin öğretilmesi? Eugenia Popescu ? Judetz (2010). Three Comparative Essays on Turkish Music. (1. Baskı) Pan Yayıncılık İstanbul.
5sol elde ?flajöle? ve ?parmak pizzicato?sunun öğretilmesi? Dalaysel, O. Keman İçin Gam Çalışmaları ve Yay Teknikleri.
6Romantik ve Çağdaş dönemlere ilişkin teknik ve müziksel çalışmalar yapma-1? Giray, S. (2002) Ahmed Adnan Saygun'un Keman Yapıtları: Bir Kemancıya Rehber.
7Romantik ve Çağdaş dönemlere ilişkin teknik ve müziksel çalışmalar yapma-2? Çuhadar, H. (2007) Genç Kemancılar için Konser Parçaları.
8Tüm öğrenilen tekniklerin uygulanabileceği bir eser (sonat/konçerto) çalışması-1? Hüseyin, B. (2008) Keman ve Piyano İçin Çok Seslendirilmiş Türkü Demeti.
9Tüm öğrenilen tekniklerin uygulanabileceği bir eser (sonat/konçerto) çalışması-2 
10Tüm öğrenilen tekniklerin uygulanabileceği bir eser (sonat/konçerto) çalışması-3 
11Türk bestecilerine ait bir eser çalışması-1 
12Türk bestecilerine ait bir eser çalışması-2 
13Öğrenilen bilgi ve beceriler doğrultusunda Konser-dinleti repertuvarı oluşturma 
14Kazanılan bilgi ve beceriler doğrultusunda konser-dinleti yapma.