| 1 | Otel işletmelerinde servis departmanının yeri ve organizasyon yapısı | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 2 | Servis departmanında çalışanların ünvanları, görev ve sorumlulukları | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 3 | Servis departmanda kullanılan malzemeler ve bakımı | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 4 | Alkollü ve alkolsüz içecekler | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 5 | Mise en place kavramı ve uygulanması | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 6 | Kuver kavramı ve kuver çeşitleri | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 7 | Konuğun siparişinin alınması | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 8 | Servis usulleri | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 9 | Ziyafet sofralarının hazırlanması ve servisi | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 10 | Kokteyller | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 11 | Kokteyl uygulamaları | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 12 | Şaraplar ve şarabın konuğa tanıtılması | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 13 | Şarabın servisi | GÜREL Mehmet,GÜREL Gülal,Servis ve Bar,MEB,Ankara,2001 |
| 14 | Yiyecek içecek işletmelerinde uygulanan servis kalitesinin sürdürülebilirliği | Ders Notları |