NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / TURİZM VE OTEL İŞLETMECİLİĞİ / NTO2025 - PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımlarıÖğretim Elemanı Ders Notları
2Sebzeler ve meyvelerÖğretim Elemanı Ders Notları
3Temel doğrama teknikleriÖğretim Elemanı Ders Notları
4Lezzet verici karışımlar ve stok hazırlamaÖğretim Elemanı Ders Notları
5Temel soslar ve türevleriÖğretim Elemanı Ders Notları
6Temel çorbalarÖğretim Elemanı Ders Notları
7Yumurta, özellikleri, yapısı, pişirme dereceleriÖğretim Elemanı Ders Notları
8Süt ve süt ürünleri uygulamaÖğretim Elemanı Ders Notları
9Büyük baş ve küçük baş hayvan yapısıÖğretim Elemanı Ders Notları
10Kırmızı etler uygulamaÖğretim Elemanı Ders Notları
11Kümes hayvanları uygulamaÖğretim Elemanı Ders Notları
12Balık yapısı, çeşitleri ve uygulamaÖğretim Elemanı Ders Notları
13Kabuklu deniz ürünleri uygulamaÖğretim Elemanı Ders Notları
14Sürdürülebilir Gıdalar ve KalkınmaÖğretim Elemanı Ders Notları