| 1 | Mutfağın hiyerşik yapıya göre yönetim şeması ve mutfak bölümlerindeki çalışanların iş ve görev tanımları | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 2 | Sebzeler ve meyveler | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 3 | Temel doğrama teknikleri | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 4 | Lezzet verici karışımlar ve stok hazırlama | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 5 | Temel soslar ve türevleri | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 6 | Temel çorbalar | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 7 | Yumurta, özellikleri, yapısı, pişirme dereceleri | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 8 | Süt ve süt ürünleri uygulama | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 9 | Büyük baş ve küçük baş hayvan yapısı | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 10 | Kırmızı etler uygulama | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 11 | Kümes hayvanları uygulama | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 12 | Balık yapısı, çeşitleri ve uygulama | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 13 | Kabuklu deniz ürünleri uygulama | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |
| 14 | Sürdürülebilir Gıdalar ve Kalkınma | Pişirme Yöntemleri / Nevzat ERASLAN / Detay Yayıncılık / 2012 |