NTO2046 / MESLEKİ YABANCI DİL III

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1İçecek siparişi verme; sayılabilir ve sayılamayan nesnelerKitap 1,2,3
2Ricada bulunma; kokteyl tarifleri; emir bildiren cümlelerKitap 1,2,3
3Kokteyl hazırlama; bağlaçlarKitap 1,2,3
4Menü planlama ; yemek tarif etmeKitap 1,2,3
5Review 2Kitap 1,2,3
6Karşılaştırma ve üstünlük sıfatları; sıfat haline dönüşmüş fiillerKitap 1,2,3
7Menüleri sunma,takdim etme; sipariş alma, çeviri yapabilmeKitap 1,2,3
8Ara sınav 
9Geçmiş zaman düzenli fiillerKitap 1,2,3
10Yemekleri tavsiye etme; tatlıları tarif etmeKitap 1,2,3
11Geçmiş zaman (düzensiz filler)Kitap 1,2,3
12Şikayette bulunma;şikayetlerle başedebilme;İngiliz ve Amerikan İngilizcesindeki kelimelerin değişik telaffuzuKitap 1,2,3
13Faturayı isteme, faturayı açıklamaKitap 1,2,3
14Mesleki terimler ve çeviriKitap 1,2,3
15Review 3Kitap 1,2,3
16Genel sınav