PEM2022 / AĞAÇLANDIRMA TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Giriş ve temel kavramlar1-2
2Süs Bitkilerinin ülkemizde ve dünyadaki yeri ve önemi1-2
3Fidanlık ve sera işletmeciliğinde yer ve yön seçiminin önemi, yer ve yön seçimine etki eden faktörler1-2
4Fidanlık ve sera işletmeciliğinde üretme ve yetiştirme çalışmaları, üretim yastıkları ile özellikleri, ebatları1-2
5Üretim ve yetiştirme ortamlarının özellikleri ve sterilizasyon1-2
6Bitkisel materyalde sulamanın önemi, toprak-bitki-su ilişkileri, başlıca sulama yöntemleri, sulama yöntemlerinin avantaj ve dezavantajları1-2
7Kamu ve özel sektör Fidanlıkları hakkında bilgi1-2
8Ara sınav 
9Seralarda aydınlatma, ısıtma, soğutma, gölgeleme, havalandırma1-2
10Peyzaj mimarlığı çalışmalarında kaplı fidan yetiştiriciliğinin önemi2
11Kaplı fidan sahalarının düzenlenmesi1-2
12Bitkisel materyalde farklı üretim ve yetiştirme yöntemlerine ilişkin bilgilendirme1-2
13Ağaçlandırma alanlarında, üretme ve yetiştirme ortamlarında gübre kullanımları1-2
14İzmir ve yöresinde ki çeşitli fidanlık ve sera işletmeciliğine ilişkin bilgilendirmeler, İzmir ve Türkiye genelinde ki bu tip işletmelerin dünyada ki örnekleriyle karşılaştırılması1-2