Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
PPT7116 / POSTHARVEST TECHNOLOGY OF HORTICULTURAL CROPS
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
>
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Meyve ve sebzelerin depolanması ve raf ömürlerinin uzatılmasında son dönemlerde kullanılan ve geliştirilen yeni teknik ve teknolojilerinin öğrenilmesi.
Dersin Kısa İçeriği
Son yıllarda bahçe bitkileri endüstrisinin daha sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve ekonomik olarak daha rekabetçi olması için geliştirilen yeni hasat sonrası teknoloji ve sistemlerinin incelenmesi, hasat sonrası yaşanan ürün ve kalite kayıplanı minimalize eden bio-moleküler araçların kullanımı, bu araçlar üzerinde son dönemde yapılan araştırma ve uygulamaları kapsamaktadır.
Önkoşullar
Yok.
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Meyve ve sebzelerin muhafazasında kullanılan yeni teknolojileri öğrenmek.
2
Hasat ve hasat sonrası kalite parametrelerinin ölçüm ve anlizlerinde kullanılan akıllı teknolojilerin öğrenilmesi.
3
Bahçe bitkilerinde muhafaza süresince gerçekleşen biyokimyasal olayların öğrenilmesi ve bu özelliklere bağlı olarak hasat sonrası elde edilen kayıpların minimize edilmesi.
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Meslek Bilgisi Dersleri
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi