SBE6128 / Cumhuriyet Dönemi Türk Eğitimcileri

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Mehmet Akif, Ziya Gökalp, Ömer Seyfettin ve İsmail Hakkı Baltacıoğlu?nun eğitimcilikleri ele alınacaktır. 
2Milli Mücadele döneminde eğitime ilişkin gelişmeler anlatılacaktır. 
3Cumhuriyet Dönemi Türk Eğitim sistemine hakim olan ilkeler ve bunların tarihi dayanakları tartışmalı bir biçimde anlatılacaktır. 
4Cumhuriyet Dönemi Türk Eğitim sistemine hakim olan ilkeler ve bunların tarihi dayanakları tartışmalı bir biçimde anlatılacaktır. 
5Atatürk?ün eğitimciliği anlatılacaktır 
6Genel değerlendirme 
7Cumhuriyet dönemi Öğretmen yetiştirme politikalarından ?Köy Eğitmen Okulları? ve Köy Enstitüleri? bu okulların açılışı amacı ve faaliyetleri ile Türk eğitimine katkıları tartışmalı bir biçimde ele alınarak irdelenecektir. 
8Cumhuriyet dönemi Öğretmen yetiştirme politikalarından ?Köy Eğitmen Okulları? ve Köy Enstitüleri? bu okulların açılışı amacı ve faaliyetleri ile Türk eğitimine katkıları tartışmalı bir biçimde ele alınarak irdelenecektir. 
9Cumhuriyet döneminin ilk Milli Eğitim bakanlarından olan Mustafa Necati?nin, Türk eğitim sistemine katkıları ortaya konacaktır. 
10İnönü dönemi Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel ve Köy Enstitülerinin mimarı İsmail Hakkı Tonguç?un eğitimlikleri ve bunların Türk eğitim hayatına katkıları ve bu alanda gerçekleştirdikleri ele alınacaktır. 
11Demokrat Parti Hükümetleri ve Bakanlarının eğitime kazandırdıkları irdelenecektir. 
12Avrupa Birliği sürecinin Türk Eğitimine katkıları ve bu süreçte ortaya çıkan değişim konu edilecektir. 
13Cumhuriyet dönemi eğitim sürecinin genel bir değerlendirmesi yapıldıktan sonra, tartışmalı bir şekilde geleceğe yönelik düşünceler üretilecektir. 
14Cumhuriyet dönemi eğitim sürecinin genel bir değerlendirmesi yapıldıktan sonra, tartışmalı bir şekilde geleceğe yönelik düşünceler üretilecektir.