SUT2029 / PEYNİR TEKNOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Peynire işlenecek Süte Uygulanan Ön işlemler1
2Peynire işlenecek Süte Uygulanan Ön işlemler.Maya miktarının belirlenmesi.1
3teleme eldesi1
4Tuzlama1
5Ambalajlama ve depolama. Erzincan Tulum peyniri üretimi 1
6izmir Tulum peyniri üretimi 1
7Tulum Peynirlerinin Ambalajlaması ve Depolanması1
8Taze kaşar peynir üretimi1
9Olgun kaşar peyniri üretimi1
10Eritme Peyniri Karışımının Hazırlanması1
11Eritme Peyniri Karışımının Hazırlanması1
12Karışımın pişirilmesi1
13Peynir altı suyundan pıhtı eldesi1
14Pıhtının İşlenmesi. Lor peynirinin ambalajlanması ve depolanması1