BOR MESLEK YÜKSEKOKULU / SÜT VE ÜRÜNLERİ TEKNOLOJİSİ / SUT2033 - GIDA KATKI MADDELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Antioksidanlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
2Asitliği düzenleyiciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
3Koruycular ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
4Emülgatörler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
5Stabilizörler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
6Enzimler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
7Gamlar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
8Lezzet maddeleri ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
9Tatlandırıcılar ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
10Renlendiriciler ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
11Şelat ajanları ve süt ürünlerinde kullanımı1, 2, 3
12Sürdürülebilirlik kavramı ve katkı maddelerinin kullanımı ile sürdürülebilir gıda çalışmaları1, 2, 3
13Gıda katkı maddesinin tanımı ve ingrediyenler1, 2, 3
14Gıda katkı maddelerinin kullanımında dikkat edilecek hususlar ve katkı maddelerinin sınıflandırılması1, 2, 3