TARIM BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ / TARIMSAL GENETİK MÜHENDİSLİĞİ / TGM4002 - SEED PRODUCTION TECHNIQUES

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Hibrit sebzelerde sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[5]: s. 1-270
2Öğrencilerin dönem ödevi sunumları 
3Öğrencilerin dönem ödevi sunumları 
4Tohum üretimi için gerekli tarla seçimi ve toprak hazırlığı[1]: s. 3-19
5Toprağın durumu ve tohum çimlenmesi[1]: s. 20-96
6Çimlenmeyi ve büyümeyi etkileyen tohumla ilgili faktörler[1]: s. 97-120
7Çimlenmenin ekofizyolojik yönleri[2]: s. 273-292
8Serin iklim tahıllarında sürdürülebilir tohumluk üretim yöntemleri[3]: s. 54-61
9Buğdayda sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[3]: s. 54-61
10Mısırda sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[3]: s. 62-70
11Pamukta sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[3]: s. 173-192
12Ayçiçeğinde sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[4]: s. 185-216
13Patateste sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[3]: s. 208-220
14Kendine döllenen sebzelerde sürdürülebilir tohumluk üretim teknikleri[5]: s . 1-270