TGM4064 / BREEDING FOR NUTRITIONAL QUALITY

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Bitkilerin besin değeri hakkında temel bilgiler [1] s. 5-15
2İnsan ve hayvan sağlığı için bitkisel besinler[1] s.16-25
3Sağlık yönünden bitkilerin iyileştirme teknikleri[1] s.26-35
4Bitkisel ürünlerin ıslahında besin değerini arttırıcı ıslah teknikleri[1] s.36-50
5Klasik ıslah teknikleri ile bitki besin değerini arttırma [1] s.51-65
6Biyoteknolojinin bitki ıslahında kullanım alanları ve İnsan-doğa ilişkilerinin sürdürülebilirlik ekseninde yeniden düşünülmesi[1] s.66-75
7Tat ve aroma için yaşlanmayı geciktirmede klasik ıslah teknikleri (flavorsaver)[1] s.76-90
8Tat ve aroma için yaşlanmayı geciktirmede GDO ıslah teknikleri (flavorsaver) [1] s.91-99
9 Protein ve yağ içeriğini arttırmak için klasik ıslah teknikleri (soya-mısır) [1] s.100-120
10Protein ve yağ içeriğini arttırmak için GDO teknikleri (soya-mısır)[1] s.121-130
11Vitamin içeriğini arttırmak için klasik ıslah teknikleri (havuç)[1] s.131-145
12Vitamin içeriğini arttırmak için GDO teknikleri (havuç)[1] s.146-155
13Glutensiz buğday ıslahı[1] s.156-165
14Göz yaşartmayan soğan ıslahı (lachrymatory synthase gene activity)[1] s.166-190