1 | 1. Enzimin tanımı, kataliz ve katalizörlerin tanımı, enzimlerde kullanılan terminolojiler, enzimlerin özellikleri, enzimlerin adlandırılması, aktif bölge, enzim-substrat bağlanmasındaki modelleri sayabilecek |
2 | 2. Michaelis Menten eşitliğinin çıkartılması, michaelis ve menten tarafından türetilen eşitlikte kabul edilen varsayımlar, Km, çift ters grafik, Eadie Hofstee diagramı, sıfırıncı dereceden tepkime, birinci derceden tepkime, turnover sayısı, özgüllük sabiti, enzim aktivitesinin inhibisyonu (kompetatif, nonkompetatif, unkompetatif, karışık inhibisyonlar), allosterik enzim kinetiğindeki modelleri sayabilecek |
3 | 3. Enzimlerin nasıl çalıştığı, standart serbest enerji değişimi, biyokimyasal standart serbest enerji değişimi, geçiş durumu, aktivasyon enerjisi, tepkime hızı ve tepkime dengesi, birinci derece tepkime, ikinci derce tepkime, bağlanma enerjisi, aktivasyon enerjisine katkısı bulunan fiziksel ve termodinamik faktörler, özgüllük, katalizin türleri, abzimler, ribozimler, iki substratlı enzimatik tepkimelerde enzim-substrat ilişkisi, enzimatik bir tepkimenin hızını etkileyen faktörler ve enzim aktivitesinin ölçüm yöntemleri-kullanılan birimleri tanımlayabilecek |
4 | 4. Düzenleyici enzimin tanımı, feedback inhibisyon, enzim aktivitesinin kontrolünde rol oynayan değişkenler (substrat değişiminin rolü, allosterik enzimler, kovalent modifikasyon, enzimin indüklenmesi, enzimin baskılanması, hormonal Kontrol), enzimlerin tanı ve prognozda kullanımına örnekler ve izoenzimleri sayabilecek. |
5 | 5. Koenzimin tanımı, prostetik grup, kofaktörler ve çeşitli koenzimlerin yapısı, özellikleri, sentezi, öncülleri, katalizlediği reaksiyonlar ve hastalıklardaki rollerini sayabilecek. |
6 | 6. Karbonhidratların tanımı, sınıflandırılması, sentezi, biyokimyasal ve yapısal özelliklerini öğrenecek, |
7 | 7. Monosakkaritleri tanımlayabilecek, sentezi, sınıflandırması ve biyokimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olacak, |
8 | 8. Disakkaritleri tanımlayabilecek, sentezi, sınıflandırması ve biyokimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olacak, |
9 | 9. Polisakkaritleri tanımlayabilecek, sentezi, sınıflandırması ve biyokimyasal özellikleri hakkında bilgi sahibi olacak, glikoprotein, glikolipit, proteoglikan gibi polisakkaritler ile türev karbonhidratlar ve monosakkarit, disakkarit, polisakkarit metabolizmaları hakkında bilgi sahibi olacaktır. |
10 | 10. Karbonhidratların sindirimi ve emilimini açıklayabilecektir. |
11 | 11. Karbonhidratlarla ilgili deneylerin amacını, nasıl yapıldığını bilecek ve deneyleri yorumlayabilecektir. |
12 | 12. Lipidlerin sınıflandırılmasını yapabilecek yapılarını tanıyabilecek, farklı lipit moleküllerinde bulunabilen fonksiyonel grupları belirleyebilecek, |
13 | 13. Fiziksel özelliklerini öğrendikleri lipitlerin insan yaşamında ki fonksiyonlarını anlayacak, biyokimyasal olarak nasıl analiz edilebileceklerini kavrayacak, |
14 | 14. Membranların yapılarını ve fonksiyonlarını tanıyarak membranda bulunan transport sistemlerini açıklayabileceklerdir. |
15 | 15. Radyoaktiviteyi, mesafe kuralını, radyasyondan korunum ölçümlerinin, sağlık bilimlerindeki önemini kavrayabilecek, Radyasyondan korunum ölçümlerini açıklayabilecek, Radyasyonla ilgili SI-birimlerini açıklayabilecek ve eski birimlerle olan ilişkiyi kavrayabilecek, International Commission on Radiological Protection (ICRP) kararlarını açıklayabilecek, Standart insanın özelliklerini açıklayabilecek |
16 | 16. Optiksel olayları açıklayabilecek, Dalga Olay ve Optiğin tıpta nasıl/niçin kullanıldığını kavrayabilecek, Elektromanyetik enerjinin canlı sistemlerle etkileşimini açıklayabilecek, Fotoelektrik Olayların Biyolojik Etkileri etkilerini ve açıklamasını yapabilecek, Elektromanyetik enerjinin hangi dokuya, nasıl zarar verdiğini açıklayabilecek. |
17 | 17. LASER i kavrayabilecek, LASER ışınlarının tıpta kullanımın önemini açıklayabilecek, Tıpta elektron mikroskobu ile görüntüleme yapmanın önemini kavrayacak ve temel prensiplerini açıklayabilecek. |
18 | 18. Altın standart kavramını açıklayabilecek |
19 | 19. Tanı testi kavramını açıklayabilecek |
20 | 20. Eğri altında kalan alanı değerlendirebilecek |
21 | 21. Duyarlılık, özgüllük, negatif ve pozitif belirleyicilik oranlarını yorumlayabilecek |
22 | 22. Değişkenlerin türüne göre uygun grafikleri seçebilecek |
23 | 23. Sayısal değişkenin dağılımına göre uygun grafikleri belirleyebilecek |
24 | 24. Araştırma raporunun başlıklarını sayabilecek |
25 | 25. Araştırmanın rapor haline getirilmesinde dikkat edilmesi gerekenleri sayabilecek |
26 | 26. Yayınlanmış makalelerin biyoistatistiksel kritiğini yapabilecek, |
27 | 27. Oran, hız, prevalans, insidans, mortalite, fatalite kavramlarını açıklayabilecek, |
28 | 28. Mutasyonlar, kanser oluşumu, apopitoz ve hücre yaşlanması gibi tüm ökaryotlarda ortak olan temel kavramları açıklayabilecek, |
29 | 29. Gen ekspresyonu, gen ifadelerinin düzenlenmesini, DNA yeniden düzenlenimi ve organel genom yapısını kavrayabilecek, |
30 | 30. Hücreler arası haberleşmeyi kavrayabilecek, |