VET2013 / HALK SAĞLIĞI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Veteriner halk sağlığı[1] s 1-8
2Zoonozlar[1] s 9-24
3Besin hijyeni[1] s 33-37
4Besin kaynaklı bakteriyel hastalıkları [1] s 41-47
5Besin kaynaklı viral hastalıkları [1] s 48-54
6Besin kaynaklı paraziter hastalıkları [1] s 56-59
7Helmintlerin neden olduğu besin kaynaklı hastalıklar [1] s 60-65
8Biyojenik aminler [1] s 66-70
9Zehirli bitkiler[1] s 73-78
10Kimyasal kaynaklı besin zehirlenmeleri[1] s 79-82
11Endüstriyel ve çevre kaynaklı kontaminasyon[1] s 82-85
12Besin kaynaklı hastalıkların teşhisi [1] s 86-91
13Besin üretim ve satış yerlerinde uyulması gereken genel presipler[1] s 91-110
14Besin işyerlerinde denetim[1] s 115-139