VET2022 / YEM ANALİZ VE DEĞERLENDİRME TEKNİKLERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Yemin tanımı ve sınıflandırılması[1] s1-4
2Yemlerin değerini etkileyen faktörler[1] s4-8
3Yemlerin değeri (yemlerin fiziksel analizlere göre değerlendirilmesi ve yemlerin kimyasal analizlere göre değerlendirilmesi)[1] s6-10
4Yemlerin değeri(yemlerin sindirilebilirliklerine göre değerlendirilmesi ve )[1] s10-35
5Yemlerin değerini etkileyen faktörler(yemlerin üretim aşamasında etkili olan faktörler)[1] s36-38
6Yemlerin saklanma aşamasında etkili olan faktörler, yemlerin kullanılma aşamasında etkili olan faktörler ve yemlerin işlenmesiyle ilgili faktörler[1] s38-40
7Yemlerin sindirilme derecesini etkileyen faktörler[1] s40-41
8Laboratuar alet ve ekipmanları[1] s41-44
9Laboratuarda yapılan fiziksel analizler[1] s45
10Laboratuarda yapılan kimyasal analizler[1] s46
11Yemlerden örnek alma (kaba yemlerden, yeşil ve sulu yemlerden, yoğun (kesif) yemlerden, karma yem ve mineral yem karışımlarından)[1] s47-49
12Yemlerin kimyasal analize hazırlanması[1] s49-50
13Yemlerin kimyasal analizi (kuru madde tayini, ham kül (ve organik madde) tayini, ham yağ tayini)[1] s50-57
14Yemlerin kimyasal analizi ham protein tayini(adf tayini, ndf tayini, ham selüloz tayini)[1] s57-63