1 | Toplumdaki beslenme sorunları ve nedenlerinin neler olduğunu açıklar |
2 | Beslenmenin, sağlığın temelini oluşturduğunu kavrar |
3 | Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini listeler |
4 | Besin öğeleri ve işlevlerinin neler olduğunu açıklar |
5 | Yaşlı bireylerde beslenme özelliklerini açıklar |
6 | Yaşlı bireylerde posalı beslenmenin önemini ayırt eder |
7 | Malnütrisyonun tanımını yapabilir ve yaşlılıkta önemini açıklar |
8 | Obezite ve obezitenin neden olabileceği tehditleri açıklar |
9 | Diyabeti ve Kardiyovasküler hastalığı olan yaşlılarda beslenme özelliklerini açıklar |
10 | Özel durumlarda beslenmenin nasıl olduğunu ayırt eder |
11 | Kişiye özgü beslenme faktörlerini analiz edebilir |