1 | Toplumdaki beslenme sorunları ve nedenlerinin neler olduğunu açıklamak. |
2 | Beslenmenin, sağlığın temelini oluşturduğunu kavramak. |
3 | Yeterli ve dengeli beslenme ilkelerini listelemek. |
4 | Besin öğeleri ve işlevlerinin neler olduğunu açıklamak. |
5 | Yaşlı bireylerde beslenme özelliklerini açıklamak. |
6 | Yaşlı bireylerde posalı beslenmenin önemini ayırt etmek. |
7 | Malnütrisyonun tanımını yapabilmek ve yaşlılıkta önemini açıklamak. |
8 | Obezite ve obezitenin neden olabileceği tehditleri açıklamak. |
9 | Diyabeti ve Kardiyovasküler hastalığı olan yaşlılarda beslenme özelliklerini açıklamak. |
10 | Özel durumlarda beslenmenin nasıl olduğunu ayırt edebilmek. |
11 | Kişiye özgü beslenme faktörlerini analiz edebilmek. |