Homepage
English
Contact
Shortcuts
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR UNIVERSITY
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
APT7113 / METABOLIC DISORDERS AND NUTRITION OF DAIRY CATTLE
Course Information
>
Course Code
Semester
Course Type
Course Level
Course Language
Course Title
Theoretical
Practical
Credit
ECTS
Course Coordinator
E Mail
Assistant Staff of the Course
E Mail
Course Objective
Metabolic disorders due to feeding in dairy cattle in transitional and other critical periods, importance of metabolic stress in transition period, lipid mobilization and inflammation, metabolic control of feed intake, energy metabolism (resistance to insulin, adjustment of body condition score, energy and protein nutrition, mineral and antioxidant metabolism, interpreting concentration of NEFA and β-hydroxybutyrate in the blood of animals in transition period, to determine the liver disorders using liver activity index tests and other biological indicators, prevention of ketosis
Brief Content of the Course
Having information about nutritional metabolic disorders during the transitional period and other critical periods in the feeding of dairy cows and having knowledge about the feeding criteria and biological tests for herd monitoring in this period.
Prerequisites