Ömer Halisdemir Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından, Ömer Halisdemir Üniversitesi’ndeki herhangi bir bölüme yerleştirilen öğrenciler ile irtibata geçerek kayıt tarihleri ve işlemleri hakkında bilgi verir. Kayıt evrakları ve tarihleri, her kayıt döneminde Ömer Halisdemir Üniversitesi ’nin web sitesinde duyurulur.
İdare Heyeti ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından belirlenen ilkelere göre kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenciler, kayıt için duyurulan son tarihten önce bir dilekçe ve başvuru için gerekli belgelerle şahsen başvuru yapmak durumundadırlar. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yerleştirilen Türk Öğrenciler ve Ömer Halisdemir Üniversitesi’ nde eğitim görmeye hak kazanan yabancı öğrenciler ile Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ilgilenecektir.
Tüm öğrenciler ilgili dönemin başında öğrenim ücretlerini ödemek durumundadır. Öğrenim ücretlerini ilgili zaman diliminde ödemeyen öğrencilerin kayıtları onaylanmaz. Bu öğrenciler, öğrenci haklarından yararlanamazlar. Eksik belge olduğunda veya postayla kayıt yapılması mümkün değildir. Öğrencinin geçerli mazeretleri veya beklenmedik bir durum olduğunu belgeyle kanıtlaması halinde yerine başkası kayıt yaptırabilir. Özel yetenek sınavlarıyla öğrenci alan programlara zamanında kayıt yaptırmayan öğrenciler hakkını kaybeder; bu hak yedek öğrenci listesindekilere geçer.
Yüksek lisans programında eğitim almak isteyen öğrencilerin doğrudan ilgili Enstitüye başvurarak kayıt için gerekli belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir.
TÜRK ÖĞRENCİLER İÇİN
Türk öğrencilerin son kayıt esnasında aşağıdaki belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir
Önlisans ve Lisans Programları
1. Dilekçe ve başvuru formu
2. ÖSYM Sonuç Belgesinin Aslı veya İnternet Çıktısı
3. Lise diplomasının aslı veya diploma hazırlanmamışsa mezuniyet belgesinin aslı veya Üniversite tarafından onaylı nüshası
4. Yakın zamanda çekilmiş 12 adet vesikalık fotoğraf (4.5 x 6 cm)
5. Kimlik belgesinin onaylı nüshası
6. Bir sağlık kurumundan alınacak, öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğunu gösterir sağlık belgesi (yalnızca Beden Eğitimi ve Spor, Hemşirelik, Ebelik, Mülkiyet Koruma ve Güvenlik bölümlerine kayıt yaptıracak öğrenciler için)
7. Savcılıktan alınacak Sabıka Kaydı (Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü’ne kayıt yaptıracak öğrenciler için)
8. Öğrenci adayları için askerlik hizmeti olmadığını gösteren resmi belge
9. Öğrencinin öğrenim ücretini ödediğini gösterir dekont
Lisansüstü Programları
1. Dilekçe ve başvuru formu
2. Diplomanın aslı veya onaylı nüshası (Yüksek lisans programları için lisans diploması, doktora programları için ise lisans ve/veya yüksek lisans diplomaları)
3. Erkek öğrenciler için Askerlik Belgesi
4. Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf (4.5 x 6 cm)
ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER İÇİN
Yabancı öğrencilerin son kayıt esnasında aşağıdaki belgeleri ibraz etmesi gerekmektedir.
Önlisans ve Lisans Programları
1. Lise diplomasının aslı ve Türkiye’deki liselerden alınan diplomalara eşdeğer olduğunu gösterir Denklik Belgesi (bu belge kendi ülkelerindeki Türk Elçiliği veya Konsolosluğu’ndan ya da Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı’ndan alınacaktır)
2. Pasaportun aslı ve noter tarafından tasdikli Türkçe tercümesi
3. Öğrenim ücretinin ödendiğini gösterir banka dekontu (duyurulan tutar yine duyurulan ilgili bankaya yatırılacaktır)
4. Kendi ülkelerinden ya da Türkiye dışındaki en yakın dış temsilciliklerden ve Türkiye İl Emniyet Müdürlüğü ’nden alınacak “Öğrenci Vizesi"
5. Ülkelerindeki Türk Elçiliği veya Konsolosluğu’ ndan alınacak olan Türkçenin Yabancı Dil olarak yeterliliğini gösterir uluslararası geçerliliğe sahip yeterlilik belgesinin aslını
6. İkamet tezkeresinin fotokopisi (aday öğrenciye gönderilmiş olan ve kayıt için uygun olduğunu gösterir kabul mektubu ve İş Emniyet Müdürlüğü’ nden alınan belge)
7. Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf (4.5 x 6 cm)
8. Transkriptin aslı ve kendi ülkelerindeki Türk Elçiliği ve Konsolosluğu tarafından onaylı İngilizce ya da Türkçe nüshası
Lisansüstü Programları
1. Diploma ya da mezuniyet belgesi (aslı)
2. Transkript (aslı)
3. Pasaportun aslı ve noter tarafından tasdikli Türkçe tercümesi
4. Öğrenim ücretinin ödendiğini gösterir banka dekontu (duyurulan tutar yine duyurulan ilgili bankaya yatırılacaktır)
5. Kendi ülkelerinden ya da Türkiye dışındaki en yakın dış temsilciliklerden ve Türkiye İl Emniyet Müdürlüğü’ nden alınacak “Öğrenci Vizesi"
6. İkamet tezkeresinin fotokopisi (aday öğrenciye gönderilmiş olan ve kayıt için uygun olduğunu gösterir kabul mektubu ve İş Emniyet Müdürlüğü ’nden alınan belge)
7. Yakın zamanda çekilmiş 6 adet vesikalık fotoğraf (4.5x6 cm)
Daha fazla bilgi için Uluslararası ve Türk Öğrencilerin Yüksek Lisans ve Doktora Programına Kabulüne İlişkin Açıklama kısmına bakınız ve ilgili siteyi ziyaret ediniz.
DERS KAYDI
Öğrenciler, akademik yılın başlangıcında akademik takvimde belirtilen süre içerisinde danışmanlarından bilgi alarak ilgili dönemde alacakları dersleri belirlemek zorundadırlar. Ayrıca Öğrenci Otomasyon Sistemi üzerinden kayıt yaptırıp danışmanlarına onaylatmaları gerekmektedir.
Kayıt yaptırmayan öğrenciler ilgili dönemde öğrenci haklarından yararlanamaz. Akademik takvimde belirtilen süre içerisinde kayıt yenilemeyen fakat mazeretleri ilgili idari kurul tarafından kabul edilen öğrenciler verilen ek süre içerisinde kayıt yaptırabilirler.
Uluslararası değişim öğrencileri, Niğde Üniversitesi ve ortak bir üniversite ile karşılıklı anlaşma çerçevesinde kabul edilmektedir. "Erasmus Öğrencileri için Başvuru ve Kayıt Prosedürleri" aşağıda özetlenmiştir. Öğrencilerin başvuru için aşağıdaki belgeleri hazırlayıp ibraz etmesi gerekmektedir.
Öğrenci Başvuru Formu
Öğrenim anlaşması
Pasaportun Kopyası
Transkript
Türkiye'de geçerli sağlık sigortası
Yakın zamanda çekilmiş 4 adet vesikalık fotoğraf
Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri kabul edilen öğrencilere bir nüsha imzalı ve kaşeli Öğrenim anlaşması ve Kabul Mektubu gönderecek, öğrencileri geldikleri ilk günden gidecekleri güne kadar yönlendirecektir. Gelen öğrenciler için ikametgah izni, konaklama, vs gibi her türlü düzenlemeleri yapacaklardır. Kayıttan sonra öğrencilere kütüphane, yemekhane ve üniversitenin diğer olanaklarını kullanabilmeleri için geçici kimlik kartı verilecektir.
Daha Fazla Bilgi İçin Lütfen Öğrenci İşleri ile irtibata geçiniz:
Ömer Halisdemir Üniversitesi, Merkez Yerleşkesi, 51240 TÜRKİYE Tel: 0 388 225 27 05