Compulsory
|
ATA1016 ATATÜRK PRINCIPLES AND THE HISTORY OF REVOLUTION II
|
2
|
0
|
2
|
Türk İnkılâp Hareketleri, Atatürk Dönemi Türk Dış Politikası, Türk İnkılâbının Temel İlkeleri (Atatürk İlkeleri), Bütünleyici İlkeler, Atatürk’ün Hastalığı ve Ölümü, İsmet İnönü’nün Cumhurbaşkanı Seçilmesi ve İsmet İnönü Dönemi (1938–1950), II. Dünya Savaşı, Demokrat Parti İktidarı ve Adnan Menderes Dönemi (1950–1960), Askeri Darbeler ve Türkiye Cumhuriyeti (1960–1980), 12 Eylül 1980 Darbesi ve Sonrasında Türkiye
|
Compulsory
|
SUT1002 BUSINESS MATHEMATICS II
|
2
|
0
|
4
|
1.WEEK-Error Analysis and Systems of Linear Equations 2.WEEK- Systems of Linear Equations and Curve fitting 3.WEEK-Curve Fitting Interpolation 4.WEEK-Basic sequence operations 5.WEEK-Basic sequence operations 6.WEEK-Arithmetic and geometric series of operations 7.WEEK-Arithmetic and geometric series of operations 8.WEEK-Basic operations 9.WEEK-Basic operations 10.WEEK-Function types 11.WEEK-Exponential function 12.WEEK-Exponential function 13.WEEK-Logarithm 14.WEEK-Logarithma.
|
Compulsory
|
SUT1004 BASIC PROCESS IN MILK PLANTS
|
3
|
0
|
3
|
The definition of milk, composition of milk, the breast structure and formation of milk, the milk secretion, milking, abnormal milk, raw milk, clean and high quality dairy production in farms, transport, necessary precautions against the microbial contamination, the factors affecting milk yield, animal breeds reared for milk production.
|
Compulsory
|
SUT1006 MILK MICROBIOLOGY
|
2
|
1
|
3
|
Milk and milk products contaminated with harmful or harmless, or to inform you about all the microorganisms.
|
Compulsory
|
SUT1008 FOOD INDUSTRY MACHINERY
|
3
|
0
|
5
|
With the force of gravity separation, natural sedimentation, centrifugation, separation principles, mixing, mix and heat treatment machines.
|
Compulsory
|
SUT1010 DRINKING MILK AND CONCENTRATED MILK PRODUCTS
|
2
|
1
|
3
|
Drinking milk, condensed and dried to make the production of dairy products.
|
Compulsory
|
SUT1012 RAW MILK ANALYSIS
|
2
|
1
|
4
|
Legislation and in accordance with the methods of analysis of milk and milk products and products to take samples, determine the suitability of raw milk processed 1, 2 determine the suitability of raw milk for processing, and analysis of milk to make.
|
Compulsory
|
TDL1012 TURKISH LANGUAGE II
|
2
|
0
|
2
|
Kelime grupları, kelimelerin gerçek, yan ve mecaz anlamları, Deyimler, ikilemeler, terimler, dil yanlışları, Türkçenin cümle yapısı, cümle öğeleri, cümle çözümlemeleri, roman, makale, deneme, şiir gibi yazılı anlatım türleri, sunum, rapor ve tutanak örnekleri, dilekçe, iş mektubu ve Özgeçmiş (CV) yazma, karşılıklı konuşma ve tartışma gibi anlatım türleri
|
Compulsory
|
YDL1014 FOREIGN LANGUAGE II
|
3
|
0
|
3
|
Öğrencilerin, güncel hayatla ilgili cümleleri ve sıkça kullanılan ifadeleri anlayabilmeleri (kendileri, aileleri, iş ve yakın çevreleri, alışveriş vb. ile ilgili bilgileri), gerekli durumlarda anlaşılır ve bildik konuların doğrudan aktarımını yapabilmeleri, temel seviyedeki anlatımlarla kendilerini, eğitimlerini, yakın çevrelerini ve doğrudan ihtiyaca yönelik durumlarını anlatabilmeleri için Yabancı Dil I dersini temel alan ve devamı olan konuları (Present Continuous, adverbs of manner, comparison of adjectives, superlative adjectives, prefer + noun/-ing form, will, Present Perfect, have to/ don’t have to, wh- questions, be going to for intentions and plans, infinitive of purpose, verbs + infinitive/-ing form etc.) içermektedir.
|