İnanç ve Düşünce Atölyesi

Etkinlik Ayrıntıları


  • Etkinlik Adı: İnanç ve Düşünce Atölyesi

  • Etkinlik Tarihi: 19.10.2019 - 20.10.2019 / 10:30 -18:30

  • Etkinlik Türü: Etkinlikler

  • Etkinlik Yeri: Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi




İNANÇ VE DÜŞÜNCE ATÖLYESİ

19-20 EKİM 2019

İnsan düşünebilen ve akledebilen bir varlıktır. Bu özelliğiyle âlemi anlamak, varlığını anlamlandırmak için merak eder, sorgular ve cevap arayışı içine girer. Zira bütün bunlar nesneler ve olgular arasında bağlantı kurmanın bir aracıdır. Konu din ve inanç olduğunda ise özellikle genç kuşağın zihninde seküler ve maddeci dünya anlayışının sebep olduğu birtakım sorular bulunmaktadır. Örneğin; yapılan araştırmalara göre, gençlerin en çok sorduğu sorular arasında “Allah’ın yeryüzünde kötülüklere müdahale etmediği ve sessiz kaldığı” sorusu öne çıkmaktadır. Yine kader, Allah’ın zâtı ve tasavvuru gibi konuların doğru anlaşılamaması beraberinde inançsal sorunları getirmektedir. Onların bu soruları rahatlıkla dile getirememeleri ve anlamlandıramamaları büyük bir problem olarak karşımızda durmaktadır.

Bu amaçla Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi olarak siz kıymetli öğrencilerimizin zihinlerindeki sorulara bir nebze ışık tutabilme düşünce ve temennisiyle 19-20 Ekim 2019 tarihleri arasında “İnanç ve Düşünce Atölyesi” etkinliği düzenlenecektir. Programın teması, Allah-âlem ilişkisi, Allah-insan ilişkisi ve Allah-ahlak ilişkisi şeklinde olacaktır. İki gün sürecek olan program, alanında uzman beş farklı akademisyenin katılımıyla gerçekleştirilecektir.

19 Ekim Cumartesi günü, Doç. Dr. Adem ÇATAK’ın “Modern Hayatta İnsanın Varlıkla İlişkisi” konu başlıklı konferansı ile başlayacak olan etkinlik sırasıyla; Prof. Dr. Metin ÖZDEMİR’in “Tanrı Tasavvurları”, Prof. Dr. Caner TASLAMAN’ın “Allah’ın Varlığının Delilleri” başlıklı seminerler ile devam edecektir.

20 Ekim Pazar günü ise, Prof. Dr. Metin ÖZDEMİR, “İlâhî Adalet ve Kötülük” konusunda bir konuşma yapacaktır. Akabinde program, Prof. Dr. Celal TÜRER’in “Ahlakın Kaynağı” ve Doç. Dr. Osman DEMİR’in “İnsanın Özgürlüğü ve Kader” temalı konuşmaları ile sona erecektir.

İnanç ve Düşünce Atölyesi” etkinliği kapsamında;

- Nasıl bir Allah’a inanıyoruz?

- Allah âleme müdahale eder mi?

- Allah’ın varlığını nasıl ispatlarız?

- Modern bilim Allah’ın varlığı hakkında ne söyler?

- Allah’ın merhameti ile evrendeki kötülük nasıl ilişkilendirilebilir?

- Din ve ahlak ilişkisi nasıl olmalıdır?

- Modern dönemdeki ahlak sorunlarımız nasıl aşılabilir?

- Kadere inanmak insan özgürlüğünü ortadan kaldırır mı?

- Rızkı Allah belirliyorsa (takdir) neden çalışıyoruz?

- Özgürlük ve sorumluluğun ahlakla ilişkisi nedir?

gibi pek çok soruya cevap aranacaktır. Katılımcılardan program çerçevesinde zihinlerine takılan soruları yöneltmeleri beklenmektedir. Bu minvalde her oturumun sonunda soru-cevap bölümü olacaktır.

Program sonunda altı oturumdan en az dört tanesine katılan öğrencilerimize katılım belgesi takdim edilecektir.


     İnanç ve Düşünce Atölyesine Kaydolmak ve Başvurmak İçin TIKLAYINIZ.