PÇ1
Teorik bilgileri alanı açısından tanımlar.
PÇ2
Mesleki sorumluluk bilincine sahip olma becerisi vardır.
PÇ3
Matematik, Kimya ve temel gıda konularında yeterli altyapıya sahiptir.
PÇ4
Türkçe sözlü ve yazılı etkin iletişim kurma becerisi ve en az bir yabancı dil bilgisine sahiptir.
PÇ5
Gıda ürünleri, bileşimleri ve katkı maddeleri ile ilgili bilgi sahibi olarak bu bilgileri üretimde kullanabilir.
PÇ6
Gıda laboratuvar bilgisi ile elde ettiği sonuçları üretimde ve kalite kontrolde değerlendirebilir.
PÇ7
Gıda laboratuvarındaki temel laboratuvar cihazlarını kullanır.
PÇ8
Gıda işletme ve laboratuvar iş akışını bilgisayar sisteminde takip edebilecek düzeyde bilgisayar kullanabilir.
PÇ9
Gıda sektöründe önemli olan mikrobiyal ve kimyasal analizleri uygulayarak bir gıdanın insan sağlığı açısından risk oluşturup oluşmadığını tespit edebilir.
PÇ10
Gıda üretim, depolama, satış alanlarında üretim ve personel kaynaklı hijyen ve sanitasyon koşulları ile iş güvenliği koşullarını sağlayabilir.
PÇ11
Gıda alanında, genel ahlaki ve mesleki etik değerleri benimsemiştir.
PÇ12
Gıda Teknolojisi Laboratuvarlarında deney yaparak verileri toplar ve sorumlulukları ölçüsünde değerlendirir.
PÇ13
Bir gıda işletmesindeki riskleri belirleyerek önlemler alır.
PÇ14
Gıda analizleri ve güvenliği ile ilgili araştırmalar yaparak elde ettiği verileri tanımlayıp çözüm önerileri geliştirebilir.
PÇ15
Gıda Analizleri ve Kalite Kontrol alanında güncel teknikleri ve araçları ek teknik eğitim alarak kullanır.
PÇ16
Gıda üretimi, depolaması, ambalajlanması ve dağıtımını takip ederek kayıtlarını tutar.
PÇ17
Gıda hijyenine yönelik eğitimler planlayarak etkinliğini ölçer.
PÇ18
Gıda alanı ile ilgili gündemdeki olayları ve gelişmeleri takip eder.
PÇ19
Görsel, yazılı ve sözlü iletişimi etkin biçimde kullanabilir.
PÇ20
Gıda mevzuatının belirttiği çeşitli gıda alanlarında çalışma yetkinliğine sahip olur.
PÇ21
Gıda sektörü ile ilgili mevzuatı takip ederek gereğini uygulayabilir.
PÇ22
Gıda sektöründe kritik kontrol noktaları ve kalite güvence ile ilgili dökümantasyonu takip ederek acil durumlara ilişkin önlemler alabilir.
PÇ23
Gıda işletmesinde hijyen ve sanitasyon eğitimini planlayarak uygulayabilir.
PÇ24
Alanıyla ilgili sanayi kuruluşlarıyla işbirliği yapar.
PÇ25
Hayat boyu öğrenme isteği, yeteneği ve eğilimine sahiptir.
Son Güncelleme Tarihi:14.11.2017