Türkler ve Arp
Üniversitemiz tarafından Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda “Türkler ve Arp” konulu konferans düzenlendi. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural’ın konuşmacı olduğu programa, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Metin Yıldırım, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
Doç. Dr. Feyzan Vural’ın biyografisinin okunmasıyla başlayan konferansın başında arp çalgısının temel özellikleri ile dünya tarihinde arp konularına değinildi. Doç. Dr. Vural, sunumunun devamında Türk müzik tarihinde arpın yeri ve geçmişini irdeleyerek, günümüz Türkiye’sinde kullanılan arp ve çeng çalgıları, Osmanlı ve Selçuklu dönemlerinde çeng ve kullanım yerleri, çengin kökeni, Uygurlar döneminde arp çeşitleri üzerinde duruldu.
Orta Asya Türk Müziği ve Türk Sanatında Hayvan Üslubu
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Göher Vural’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerinde ilgisi yoğun oldu. Konusu Anlatıldı
Üniversitemiz tarafından Orta Asya Türk Müziği ve Türk Sanatında Hayvan Üslubu konulu konferans düzenlendi.
Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Göher Vural’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, akademik ve idari personelin yanı sıra öğrencilerinde ilgisi yoğun oldu.
Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul
Üniversitemiz tarafından düzenlenen “Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul” konulu konferans Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Üniversitemiz Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı. Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Feyzan Vural tarafından “Toplumsal Göstergebilim Açısından Türk Dünyasında Davul” başlıklı sunum gerçekleştirildi. Konferansta, çalışmanın Müzikoloji, Genel Türk Tarihi, Dil Bilimi, Sosyoloji ve Sanat Tarihi ile ilgili bağlarının vurgulanmasının ardından, “davul” çalgısının Türk toplumunda düz ve yan anlamsal düzeydeki görünümleri irdelendi.
Eski Türk İnancında davulun önemi, kam törenlerinde davul, Türk mitolojisinin davullara yansıması, Türk devletlerinde siyasi simge olarak davul, Türk askerî müziğinde davulun yeri, eğlencelerde, av ve yarışlarda davul kullanımı gibi pek çok durum, tarihî belgeler ışığında, video ve görseller eşliğinde sunuldu.
Son Güncelleme Tarihi:14.08.2020