Fakültemizin Bir Projesine Daha TÜBİTAK Desteği
Fakültemiz Gıda Mühendisliği Bölümünden Doç. Dr. Emre Yavuzer’in yürütücüsü olduğu, Sosyal Bilimler MYO Aşçılık Bölümünden Öğretim Görevlisi Dilek Yaprak Uslu’nun araştırıcı ve Araştırma Görevlisi Mehmet Yetişen’in ise bursiyer olarak görev aldığı “Alabalık Atıklarından Elde Edilen Balık Yağlarının Kalite Seviyelerinin Makine Öğrenmesi ve Elektronik Burun ile Belirlenmesi” adlı proje TÜBİTAK ARDEB 1002-A kapsamında destek almaya hak kazandı. İlgili proje ile bölgemizde ve Ülkemizde alabalık işleme prosesinde yoğun olarak ortaya çıkan atık balık başlarından fonksiyonel balık yağı üretilmesi ve kalite parametrelerin belirlenmesi amaçlanıyor.
Son Güncelleme Tarihi : 05.02.2024