Süt Ve Ürünleri Teknolojisi Bölümü

Sıra

No

YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR

1

Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs

Bor Yerleşkesi

2

Programın İçeriği

İlgili Bölümün/Programın Ana sayfası için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/bormyo/suturunleriteknolojisi/sayfa/genel-bilgi

İlgili Bölümün/Programın Ders Planları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/bormyo/suturunleriteknolojisi/dersplani  

İlgili Bölümün/Programın Kısa Ders İçerikleri için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/bormyo/suturunleriteknolojisi/kisa-ders-icerik

İlgili Bölümün/Programın Program Çıktıları için bkz.

https://www.ohu.edu.tr/bormyo/suturunleriteknolojisi/sayfa/program-ciktilari

3

Programın Eğitim ve Öğretim Dili

Türkçe

4

Programın Eğitim ve Öğretim Süresi

2 Yıl

5

Öğrenim Ücreti/Katkı Payı

Normal Öğretim programlarına yerleşen ve Yeni Kayıt olan Normal Öğrenciler ile Normal Öğrenim Süresinde olan ücret ödemeyeceklerdir.  Ancak Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlardan program süreleri sonunda (hazırlık sınıfı hariç lisans programı 4 yıl, ön lisans programı 2 yıl, yüksek lisans programı 2 yıl, yüksek lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 4 yıl, lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 5 yıl) mezun olamayan normal öğretim öğrencileri katkı payı öder.

 

 

6

 

 

Programın Eğitim ve Öğretim Modeli

Fakültemizde yüz yüze eğitim-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak pandemi döneminde tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Pandeminin seyrine göre uygulanan eğitim-öğretim modelimizde düzenlemeler yapılacaktır.

 

7

 

Program Akreditasyonları

Program Akredite edilmemiştir.

 

8

Programın Çalışma Alanları

 İleri laboratuvar imkânlarıyla buluşturulan öğrencilerimize, öğrenimleri sürecinde endüstride gıda alanında aktif olarak çalışma olanağı sağlamaktır. Bakanlığın ilgili bölümlerinde de aktif olarak ara eleman olarak çalışabilmektedirelr.

9

İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar

Hazırlık sınıfı bulunmamaktadır.

10

Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı,              sektör  ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü   ile    ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar

30 iş günü (8 AKTS kredisi) boyunca yaz stajı şeklinde yeterlilik ölçütünün tamamlanması gerekmektedir. Stajlar her ilimizde tarım il ve ilçelerde ve özel kuruluşlarında gerçekleştirilebilir.

11

 

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar

Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar bulunmamaktadır.

12

Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal     ve eğitim öğretim                 hizmeti karşılığı öğretim                 giderlerine ilişkin koşullar

 

Ders uygulamaları Gıda işleme Laboratuvarında bulunan deney(eğitim setleri) düzenekleri ile gerçekleşmektedir. Uygulamalara ait olan giderler üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.

13

Programa İlişkin Özel Koşullar

Programa ilişkin herhangi bir özel koşul bulunmamaktadır.

14

Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.ohu.edu.tr/aday https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler

Son Güncelleme Tarihi:25.06.2021