Sıra No | YÜKSEKÖĞRETİM PAROGRAMLARI VE KONTENJANLARI KLAVUZUNDA YER ALMAYAN BİLGİ VE KOŞULLAR |
1 | Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulunun Bulunduğu Yerleşke/Kampüs | Aşağı Kayabaşı Yerleşkesi |
2 | Programın İçeriği | İlgili Bölümün/Programın Ana sayfası için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/turizmotelisletme İlgili Bölümün/Programın Ders Planları için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/turizmotelisletme/dersplani İlgili Bölümün/Programın Kısa Ders İçerikleri için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/turizmotelisletme/kisa-ders-icerik İlgili Bölümün/Programın Program Çıktıları için bkz. https://www.ohu.edu.tr/sosyalbilimlermyo/turizmotelisletme/sayfa/program-ciktilari |
3 | Programın Eğitim ve Öğretim Dili | Türkçe |
4 | Programın Eğitim ve Öğretim Süresi | 2 Yıl |
5 | Öğrenim Ücreti/Katkı Payı | Normal Öğretim programlarına yerleşen ve Yeni Kayıt olan Normal Öğrenciler ile Normal Öğrenim Süresinde olan ücret ödemeyeceklerdir. Ancak Hazırlık sınıfı hariç olmak üzere, ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeydeki programlardan program süreleri sonunda (hazırlık sınıfı hariç lisans programı 4 yıl, ön lisans programı 2 yıl, yüksek lisans programı 2 yıl, yüksek lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 4 yıl, lisans mezuniyeti ile doktoraya kayıt yaptıranlar 5 yıl) mezun olamayan normal öğretim öğrencileri katkı payı öder. |
6 | Programın Eğitim ve Öğretim Modeli | Turizm ve Otel İşletmeciliği progranında yüz yüze eğitim-öğretim modeli uygulanmaktadır. Ancak pandemi döneminde tüm derslerimiz çevrimiçi (online) olarak yapılmaktadır. Pandeminin seyrine göre uygulanan eğitim-öğretim modelimizde düzenlemeler yapılacaktır. |
7 | Program Akreditasyonları | Program akredite edilmemiştir. |
8 | Programın Çalışma Alanları | Turizm ve Otel İşletmeciliği programı öğrencileri mezuniyet sonrası turizm işletmelerinde, özellikle otel işletmeleri, yiyecek içecek işletmeleri, büyük turistik yolcu gemileri, ziyafet, kongre ve fuar organizasyon şirketlerinde, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığı, Turizm İl Müdürlükleri ve Belediyelerde çalışma imkanı bulabileceklerdir. |
9 | İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık sınıfı uygulamasına ilişkin koşullar | İlgili bölüm/programda İsteğe Bağlı Yabancı Dil Hazırlık Programı yoktur. |
10 | Staj, eğitim modeli (bir yılda kaç dönem uygulandığı, sektör ve işletmelerde uygulama eğitimi vb), endüstriye dayalı öğretim stajı, uygulamalı eğitimlerin nasıl yürütüldüğü ile ilgili yükseköğretim kurumunun bulunduğu ilin dışında yapılıp yapılamadığına ilişkin koşullar | Programda endüstriye yönelik staj eğitimi zorunlu olmakta olup, 60 iş gününe denk gelecek şekilde yapılmak zorundadır. Bu kapsamda eğitim öğretim dönemleri dışında Türkiye’nin her yerinde yiyecek içecek hizmeti veren işletmelerde yapabilirler. Eğitim öğretim dönemleri içerisinde ise dersler aksamayacak şekilde Niğde sınırları içinde bulunan yiyecek içecek işletmelerinde stajlarını yapabilirler. |
11 | Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar | İlgili bölüm/programda mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin bir koşul bulunmamaktadır. |
12 | Ders uygulamalarında kullanılacak sarf malzeme, araç ve gereç gideri; sınav, materyal ve eğitim öğretim hizmeti karşılığı öğretim giderlerine ilişkin koşullar | Bölümümüzde kullanılan sarf malzemeler, araç ve gereçler, sınav kâğıdı, materyal vb. harcamalar Meslek Yüksekokulumuz bütçesinden karşılanıp, öğrencilerden bu harcamalar için bir ücret talep edilmemektedir. |
13 | Programa İlişkin Özel Koşullar | İlgili bölüm/programa ilişkin herhangi bir özel koşul bulunmamaktadır. |
14 | Aday öğrencilere yönelik diğer bilgilere aşağıda belirtilen link adreslerinden erişim sağlayabilirsiniz. https://www.ohu.edu.tr/aday https://ohu.edu.tr/oidb/sayfa/yonetmelikler |