Rektör Kar’dan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz 2016 günü Türk Milleti, atalarımızdan bizlere miras kalan, yenilmez ve sarsılmaz milli iradeyi, milletimizin birliği ve dirliği ile vatanın bölünmez bütünlüğünü hedef alan ve  demokrasimize kasteden FETÖ mensubu vatan hainlerinin darbe girişimini azim ve kararlılıkla bertaraf etmiştir.

Milletimiz tarih boyunca kendisini prangaya vurmak isteyen iç ve dış tehditlere karşı şanlı ve onurlu mücadeleler vermiş ve bu mücadelerden alnının akıyla çıkmıştır. 15 Temmuz günü kazanılan zafer de yine bu onurlu mücadelelerden biri olarak tarihe geçmiştir. Vatan, Millet ve Bayrak uğruna gözünü kırpmadan şehadet şerbeti içmeye hazır vatan evlatları, yakın tarihimizin en büyük ihaneti olan 15 Temmuz gecesinde kanlarında var olan “Milli İradeyi Hakim Kılma” düsturu ile hareket ederek cennet vatanımızı canları pahasına savunmuştur.

Egemenliği altında yaşamış nice topluluğa, millete ve devlete hoşgörüsü, misafirperverliği ve ölçülmez vatan aşkı ile örnek olmuş Türk Milletinin bir ferdi olarak her zaman ve her yerde vatanımızın ve milletimizin sarsılmaz savunucuları olacağız. Bu destansı mücedeleyi unutturmamak üzere de her daim bu kutlu günü anacak ve  bize ilham verecek olan bu destanı gelecek nesillere aktaracağız.

“Güçlü Türkiye” hedefine ulaşılması ve devletimizin muasır medeniyetler seviyesine taşınması noktasındaki görevlerinin de farkında olan vatan ve millet düşkünü bireyler olarak gerek çalışmalarımızda gerekse sosyal yaşantımızda dahi ülkemizin menfaatleri için çabalayacak ve hainlere asla fırsat vermeyeceğiz. Şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını taşıyan Üniversitemizde milli bilince sahip, millet menfaatini ilk sıraya koyarak hareket eden, genç ve bilinçli nesiller yetiştirmek adına onları akademik anlamda sürekli destekleyeceğiz.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle, Türk Milli İradesinin zaferi olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutluyor, vatanımız, milletimiz, bağımsızlığımız, demokrasimiz ve milli bütünlüğümüz uğruna canlarını feda eden başta Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir olmak üzere bütün Aziz şehitlerimizi 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün dördüncü yıl dönümünde rahmet ve minnetle anarken,  kahraman gazilerimize acil şifalar diliyor şükranlarımı sunuyorum.”