Üniversitemizde MSNG 2019 Konferansı Gerçekleştirildi

MSNG 2019 6th International Conference on Materials Science and Nanotechnology for Next Generation (6. Gelecek Nesil İçin Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji) konferansı üniversitemiz ev sahipliğinde 16-18 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Konferansa, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Rektör Yardımcılarımız Prof. İlyas Gökhan ve Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Murat Barut, Üniversitemiz KUSİ temsilcisi Prof. Dr. Yusuf Öner Toraman ile çok sayıda davetli katıldı.

Yurtiçi ve yurtdışından farklı üniversitelerden çok sayıda bilim insanın katıldığı ve bu yıl altıncısı düzenlenen uluslararası konferansta, malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında yapılan güncel çalışmalar ve araştırmalar katılımcılar ile paylaşıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Konferans Başkanlarından Doç. Dr. Recep Zan konuşmasında, etkinlik kapsamında 250’ye yakın sözlü ve poster sunumunun gerçekleştirileceğini ve bunların malzeme bilimi ile nanoteknolojinin birçok alanını kapsadığını ifade etti. Ayrıca konferans kapsamında alanında uzman yerli ve yabancı bilim insanları tarafından 20 çağrılı sunum yapılacağını da ifade eden Doç. Dr. Recep Zan, konferansın tüm katılımcılara katkı sağlayacağına inandığını söyledi.

Doç. Dr. Zan konuşmasının devamında, “Konferans kapsamında sunulan bildiriler konferans özet ve tam metin kitabının yanı sıra bilimsel komite tarafından seçilecek çalışmalar Journal of Molecular Structure-Elsevier dergisi kapsamında özel sayı olarak yayımlanacaktır” ifadelerini kullandı. Doç. Dr. Recep Zan, konferans konuşmasını, konferansa katkılarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar’a, organizasyon komitesine, emeği geçenlere ve sponsorlara teşekkür ederek bitirdi.

Doç. Dr. Recep Zan’ın ardından kürsüye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar konuşmasında, yurt içinden ve yurt dışından programa katılan akademisyenlere, organizasyon komitesine ve programa destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür etti. Konferansın üniversitemizde yapılmasından dolayı memnuniyetini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar malzeme bilimi ve nanoteknoloji alanında gerçekleştirilecek programın başarılı geçmesini ve konferansın bölgemize ve bilim camiasına faydalı ve hayırlı olmasını diledi.

MSNG2019 konferansı bilimsel programı Limerick Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ursel Bangert’in “Insight into single atom behavior and collective electron motion in 2-D material entities via Atomic Scale Imaging and Spectroscopy” (2B Malzemelerde Tek Atom Davranışı ve Elektron Hareketlerinin Atomic Boyutta Görüntülenmesi ve Spektroskopisi) başlıklı açılış dersi ile başladı ve sonrasında eş zamanlı dört farklı salonda üç gün boyunca yapılan sunumlarla devam etti. MSNG 2019’da Konferans Başkanlarından Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu tarafından da “Güneş Hücrelerinin Karakterizasyonu” başlıklı bir workshop düzenlendi.

En iyi bilimsel çalışma yarışmasının da yer aldığı konferansta, bu  yarışma kapsamında dereceye girenlere gala yemeğinde ödül takdiminde bulunuldu.