Anasayfa
English
İletişim
Hızlı Erişim
Akademik Takvim
Anketler
Bilgi Edinme
Bilgi Paketi
Diş Hekimliği Fakültesi Randevu
Etkinlik Talep Formu
NOHU Login
NUBulut
Öğrenci e-posta
Personel e-posta
Telefon Rehberi
Uzaktan Eğitim Sistemi
Yemek Menü
Yemekhane Sanal Pos
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ
Bilgi Paketi
Kurum Hakkında Bilgi
Üniversite Senatosu ve Yönetim Kurulu
Organizasyon Şeması
Akademik Takvim
Genel Bilgi
Genel Giriş Koşulları
Genel Kayıt Prosedürleri
Kurallar ve Yönetmelikler
Önceki Dönemlerin Tanınması
Diploma Eki
Akademik Danışmanlık Düzenlemeleri
AKTS Kredi Dağılımı
İsim ve Adres Bilgileri
Derece Programları
Ön Lisans
Lisans
Yüksek Lisans
Doktora
Course Catalogue For Exchange Students
Öğrenciler için Genel Bilgiler
Yaşam Giderleri
Barınma Olanakları
Beslenme Olanakları
Sağlık Hizmetleri
Sigorta
Öğrenme Olanakları
Kültürel ve sosyal Faaliyetler
Sportif ve Boş Zaman Faaliyetleri
Öğrenci Kulüpleri
Uluslararası Programlar
Dil Politikası ve Kurslar
Staj
Burs Olanakları
Engelli Öğrenci Olanakları
Öğrenci İşleri
Değişim Öğrencileri için Pratik Bilgiler
Niğde'de Yaşam
APT7112 / FORAGE CONSERVATION METHODS
DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER
Dersin Kodu
Dersin Yarıyılı/Yılı
Dersin Türü
Dersin Seviyesi
Dersin Öğretim Dili
Dersin Adı
Teori
Uygulama
AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı
E Mail
Dersin Amacı
Kaba yemlerin kalitelerinin bozulmadan veya en az kayıpla saklanma yöntemleri. Farklı metotlarla muhafaza edilmiş kaba yemlerin yem değeri, kaba yemlerin muhafaza metotlarına karar vermek, muhafaza öncesi kaba yemlerin tarlada muamelesi, kuru ot yapımı, silaj yapımı, haylage ve balya silajları, yemleme metotları, kaba yemlerin muhafaza şekillerine göre yemlenmesi, farklı işletme şekillerinde muhafaza yöntemleri hakkında bilgi vermek. Silaj kalite analizleri hakkında bilgi vermek ve bunların yorumlanmasını öğretmek.
Dersin Kısa İçeriği
Kaba yemlerin kalitelerinin bozulmadan veya en az kayıpla saklanma yöntemlerinin öğretilmesi. Farklı metotlarla muhafaza edilmiş kaba yemlerin yem değeri, kaba yemlerin muhafaza metotlarına karar vermek, muhafaza öncesi kaba yemlerin tarlada muamelesi, kuru ot yapımı, silaj yapımı, haylage ve balya silajları, yemleme metotları, kaba yemlerin muhafaza şekillerine göre yemlenmesi, farklı işletme şekillerinde muhafaza yöntemleri hakkında bilgi vermek. Silaj kalite analizleri hakkında bilgi vermek ve bunların yorumlanmasını öğretmek. Silaj bakterileri ve silaj katkı maddeleri hakkında bilgi vermek. Sürdürülebilir kaba yem muhafaza metodları.
Önkoşullar
DERSİN HEDEFLERİ
DERSİN HEDEFLERİ
1
Kaba yem kalitesinin muhafazasında saklama metotlarının hayvan beslemedeki önemi ve kaba yem saklama prensipleri hakkında bilgi sahibi olmak
2
Farklı metotlarla muhafaza edilmiş kaba yemlerin yem değeri ve kalitesine etki eden faktörler hakkında bilgi vermek
3
Hangi kaba yemlerin hangi muhafaza yöntemlerine daha uygun olduğu hakkında bilgi vermek. Kaba yemlerin hasat ve tarlada muamele şekilleri ve mekanizasyonları hakkında bilgilendirmek.
4
Kuru ot, silaj ve haylage metotları ve bu muhafaza metotlarında kaliteyi etkileyen faktörler hakkında bilgi vermek, silaj bakterileri ve katkı maddeleri hakkında bilgi vermek.
5
Farklı muhafaza metotları ile saklanmış kaba yemlerin hayvanlara yedirilme şekilleri hakkında bilgi vermek
6
Farklı çiftlik sistemlerinde hangi kaba yem muhafaza metodunun seçileceğine karar verme konusunda bilgi vermek
Loading…
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi