APT7112 / FORAGE CONSERVATION METHODS

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Kaba yem kalitesinin muhafazasında saklama metotlarının hayvan beslemedeki önemi ve kaba yem saklama prensipleri hakkında bilgi sahibi olmak
2Farklı metotlarla muhafaza edilmiş kaba yemlerin yem değeri ve kalitesine etki eden faktörler hakkında bilgi vermek
3Hangi kaba yemlerin hangi muhafaza yöntemlerine daha uygun olduğu hakkında bilgi vermek. Kaba yemlerin hasat ve tarlada muamele şekilleri ve mekanizasyonları hakkında bilgilendirmek.
4Kuru ot, silaj ve haylage metotları ve bu muhafaza metotlarında kaliteyi etkileyen faktörler hakkında bilgi vermek, silaj bakterileri ve katkı maddeleri hakkında bilgi vermek.
5Farklı muhafaza metotları ile saklanmış kaba yemlerin hayvanlara yedirilme şekilleri hakkında bilgi vermek
6Farklı çiftlik sistemlerinde hangi kaba yem muhafaza metodunun seçileceğine karar verme konusunda bilgi vermek
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ
Uzmanlık/Alan Bilgisi Dersi