APT7112 / FORAGE CONSERVATION METHODS

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Kaba yem kalitesinin muhafazasında saklama metotlarının hayvan beslemedeki önemi ve kaba yem saklama prensipleri [1] p 15-35
2Farklı metotlarla muhafaza edilmiş kaba yemlerin yem değeri ve kalitesine etki eden faktörler [1] p 36-53
3Sürdürülebilir kaba yem muhafaza metodları.[1] p 54-64
4Kaba yemlerin hasadı ve tarlada muamelesi [1] p 65-85
5Kuru ot yapımı [1] p 86-113
6Silaj Yapımı [1] p 114-147; [2] p 161-183
7Silaj mikrobiyolojisi ve silaj katkı maddeleri [2] p 117-154; [2] p 184-217
8Silolamada kayıplar ve düzeyleri [2] p 243-254
9Farklı silo yem bitkileri [2] p49-93
10Haylage, balya silajı yapımı ve kalitesi [3] p 1-20
11Silaj kalite analizleri ve yorumlanması [2] p 255-260
12Kuru ot, silaj ve haylage [1] p 167-185
13Farklı metotlarla muhafaza edilmiş kaba yemlerin hayvanlara yedirilmesi [1] p 169-193
14Farklı çiflik sistemlerinde kaba yem muhafaza yöntemlerine karar vermek [1] p 194-200; [2] p 263-285