ASC1003 / PİŞİRME YÖNTEMLERİ I

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Mutfak, teknolojik gelişmeler, tüketim alışkanlıkları ve çevreDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
2Besin ve Enerji IDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
3Besin ve Enerji IIDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
4Mutfakta Kullanılan Gıdalar ve Doğrama UsulleriDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
5Ürün lezzetlendiriciler ve MarinadlarDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
6Fondlar ve SoslarDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
7Pişirme EkipmanlarıDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
8Roasting Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
9Grilling Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
10Broilling Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
11Baking Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
12Deep Fat Friying Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
13Sallow Fat Friying Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022
14Sauteing Pişirme YöntemiDoruk Boyacı ve Melih İçigen (Derinlemesine Pişirme Yöntem ve Teknikleri), 2022