ASC1006 / BESLENME İLKELERİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Beslenmenin tanımı ve önemi, beslenme biliminin gelişimi, sürdürülebilirliği ve kapsamı Kaynak Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
2Kötü beslenmenin zararları ve ülkemizin başlıca beslenme sorunları Kaynak Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
3Karbonhidratlar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
4Proteinler tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
5Yağlar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
6Bal reçel pekmez vb şekerli besinler Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
7Vitamin tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
8Mineraller tanımı önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
9Su tanımı, önemi, vücutta kullanılması ve kaynakları ve günlük İhtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
10Besin grupları ve beslenme özellikleriAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
11Et, süt, yumurta tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
12Tahıllar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçlarıAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
13Kuru baklagiller tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama
14Günlük enerji miktarının hesaplanması, bazal metabolizmaAyşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama