1 | Beslenmenin tanımı ve önemi, beslenme biliminin gelişimi, sürdürülebilirliği ve kapsamı | Kaynak Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
2 | Kötü beslenmenin zararları ve ülkemizin başlıca beslenme sorunları | Kaynak Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
3 | Karbonhidratlar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
4 | Proteinler tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
5 | Yağlar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
6 | Bal reçel pekmez vb şekerli besinler | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
7 | Vitamin tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
8 | Mineraller tanımı önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
9 | Su tanımı, önemi, vücutta kullanılması ve kaynakları ve günlük İhtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
10 | Besin grupları ve beslenme özellikleri | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
11 | Et, süt, yumurta tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
12 | Tahıllar tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
13 | Kuru baklagiller tanımı ve önemi, vücutta kullanılması, kaynakları ve günlük ihtiyaçları | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |
14 | Günlük enerji miktarının hesaplanması, bazal metabolizma | Ayşe Baysal, Beslenme İlkeleri Ve Menü Planlama |