| 1 | Menü tanımı, özellikleri, literatür bilgisi | BULDUK S., Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama |
| 2 | Standart yemek reçetesi, Ürün Maliyeti hesaplama yöntemleri, özellikleri | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 3 | Standart yemek reçetesi ve Ürün Maliyeti Çıkartma örnek uygulamaları | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 4 | Menü kartı özellikleri ve örnek menü kartı uygulaması | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 5 | Servis şekillerine göre menü türleri ve özellikleri | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 6 | Table d hote menü planlama | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 7 | A la carte menü planlama | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 8 | Menü Planlama uygulamaları ve menü tasarımı sürdürülebilirliği | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 9 | Büfe menü planlama | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 10 | Ziyafet menüleri | Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Doç. Dr. Alptekin SÖKMEN |
| 11 | Kalp damar hastaları için menü Sindirim sistemi hastalıkları için menü Beslenme ihtiyaçlarına göre menü türleri ve özellikleri | BULDUK S., Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama |
| 12 | Sporcu menüsü, çocuk ve genç menüsü, Yaşlılar için menü, vejetaryen menüsü | BULDUK S., Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama |
| 13 | Menü fiyatlandırma | BULDUK S., Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama |
| 14 | Bazı hastalıklara uygun menüler | BULDUK S., Beslenme İlkeleri ve Mönü Planlama |