ASC1009 / GIDA GÜVENLİĞİ VE HİJYEN

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Hijyen ve sanitasyon tanımı önemi ve özellikleriGıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
2 Toplu beslenme sistemlerinde hijyenin önemi Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
3 Besinlerin satın alınması ve depolanmasında hijyen Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
4Besinleri hazırlama ve pişirmede hijyen Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
5Besinlerin porsiyonlanması ve servisinde hijyenGıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
6 Personel hijyeni tanımı ve önemi Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
7 Besinlerin bozulma nedenleri (biyolojik etmenler)Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
8Besinlerin bozulma nedenleri (kimyasal etmenler)Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
9Gıda Kalite güvence sistemleri Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
10HACCP tanımı ve önemi Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
11HACCP sisteminin temel prensipleri ve gıdanın sürdürülebilirliğiGıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
12Ambalaj malzemeleri tanımı önemi ve özellikleri Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
13 Gıda katkı maddeleri tanımı sınıflandırılması ve kullanım alanları Gıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk
14Personel hijyen eğitimiGıda ve Personel Hijyeni,Prof.Sıdıka Bulduk