NİĞDE SOSYAL BİLİMLER MESLEK YÜKSEKOKULU / AŞÇILIK / ASC2024 - ŞEKER SÜSLEME VE ÇİKOLATA SANATI

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Çikolatanın tarihi ve çikolatanın üretim aşamaları Ders notları
2Çikolata eritme çeşitleriDers notları
3Çikolata temperleme çeşitleri- IDers notları
4Çikolata temperleme çeşitleri - IIDers notları
5Çikolata çalışma, saklama ve raf ömrü koşulları - IDers notları
6Çikolata çalışma, saklama ve raf ömrü koşulları - IIDers notları
7Çikolata hazırlama tekniklerine girişDers notları
8Çikolata kalıplamaDers notları
9Çikolata hazırlama teknikleriDers notları
10Çikolata hazırlama teknikleri - IIDers notları
11Gastronomi ve çikolata yapımında sürdürülebilirlikDers notları
12Çikolata çeşitleri - IDers notları
13Çikolata çeşitleri - IIDers notları
14Örnek menü tasarımı uygulamasıDers notları