| 1 | Gıda mevzuatı ve tarihi | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 2 | Gıda mevzuatı ve hazırlanma gerekçeleri | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 3 | Gıda mevzuatının temel prensipleri | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 4 | Türk Gıda Kanunu | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 5 | Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 6 | Gıda ürünleri ve işlemleri için standartları: Türk Standartları (TSE) | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 7 | Türkiye’de gıda yasası, yönetmelikler, tebliğler ve standartların tanıtımı | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 8 | Gıda tebliği | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 9 | Uluslararası standartlar (EN, ISO, Codex Alimentarius Standartları) | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 10 | Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Yönetmelik | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 11 | Gıda ürünleri kodeksleri | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 12 | Gıda ambalaj ve etiketlemeyle ilgili düzenlemeler | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 13 | ISO 22000 | Artık, N., Şanlıer, N. ve Ceyhun Sezgin, Aybuke, (2017) "Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı", Detay Yayıncılık, Ankara |
| 14 | Gastronomi ve Sürdürülebilirlik | |