BES2005 / BESİN KİMYASI VE ANALİZLERİ I

DERS HAKKINDA GENEL BİLGİLER

  
Dersin Kodu Dersin Yarıyılı/Yılı   Dersin Türü   Dersin Seviyesi   Dersin Öğretim Dili
     
  
Dersin Adı Teori Uygulama AKTS
Dersin İngilizce Adı
Dersin Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Yardımcı Öğretim Elemanı E Mail
Dersin Amacı
Dersin Kısa İçeriği
Önkoşullar

DERSİN HEDEFLERİ
 
DERSİN HEDEFLERİ 
1Öğrenciler besinlerin kimyasal bileşikleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
2Öğrenciler çözeltiler, koloidler gibi besinlerin bulunabileceği sistemler hakkında bilgi sahibi olacaklar.
3Öğrenciler proteinlerin, karbonhidratların ve lipitlerin yapıları ve besinlerdeki fonksiyonları hakkında bilgi sahibi olacaktır.
4Öğrenciler enzimler ve pigmentler gibi besin bileşenleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
5Öğrenciler besin analiz prensipleri hakkında bilgi sahibi olacaktır.
 
DERSİN KATEGORİSİ
DERSİN KATEGORİSİ DERSİN YÜZDESİ