| 1 | Dersin Tanıtımı, Amacı ve Hedefleri. Toplum beslenmesinin önemi ve toplumdaki beslenme sorunlarının nedenleri | |
| 2 | Beslenme durumunu saptama yöntemleri. | |
| 3 | Antropometrik ölçümlerle beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi (Çocuk ve adölesan). | |
| 4 | Antropometrik ölçümlerle beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi (Yetişkin) | |
| 5 | Beslenme Tarama Araçları | |
| 6 | Dolaylı yöntemlerle (Sağlık istatistikleri; yaşa özgü mortalite ve morbidite hızları vb.) beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi | |
| 7 | Klinik belirtilerle beslenme durumunun saptanması | |
| 8 | Biyokimyasal ve biyofizik yöntemlerle beslenme durumunun saptanması ve değerlendirilmesi. | |
| 9 | Besin tüketim araştırmaları, besin tüketiminin saptanması ve değerlendirilmesi | |
| 10 | Diyet Kalite İndeksleri | |
| 11 | Beslenme rehberleri, toplumsal düzeyde sağlıklı beslenme önerileri/Türkiye Beslenme Rehberi(TÜBER) | |
| 12 | Enerji Dengesi ve Fiziksel aktivite düzeyinin saptanması. | |
| 13 | Beslenme araştırması planlama, anket hazırlama, uygulama, değerlendirme | |
| 14 | Beslenmenin değerlendirilmesinde yenilikçi teknolojiler | |