BES3002 / TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
1             
2             
3              
4            
5            
6               
7               
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

BES3002 / TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Epidemiyolojik araştırmaları tanımlayabilir.
2Dünyada ve ülkemizdeki beslenme sorunlarını açıklayabilir.
3Ülkemizde yaygın görülen beslenme yetersizliği hastalıklarının beslenmeyle ilişkili risk faktörlerini ve epidemiyoljilerini açıklayabilir.
4Diyet ile İlişkili Kronik Hastalıkların (Şişmanlık, kardiovasküler hastalıklar, kanser türleri, tip II diyabet, osteoporoz, diş çürükleri) beslenmeyle ilişkili risk faktörlerini ve epidemiyoljilerini açıklayabilir.
5Kronik hastalıkları önlemede beslenmenin önemini kavrar.