BES3002 / TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Temel epidemiyoloji 
2Dünyada ve ülkemizde beslenme sorunlarının boyutları. 
3Protein enerji malnütrisyonu. 
4İyot yetersizliği hastalıkları. 
5Beslenme anemileri (Demir yetersizliği). 
6Beslenme anemileri (Folik asit, B12 vitamini yetersizliği). D vitamini yetersiziliği ve raşitizim. 
7Ara Sınav 
8Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Obezite). 
9Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kardiyovasküler hastalıklar). 
10Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kanserler). 
11Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Tip II diyabet). 
12Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Osteoporoz). 
13Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diş çürükleri). 
14Beslenmeyle ilişkili kronik hastalıkları önlemede fiziksel aktivitenin rolü 
15Genel Sınav