1 | Temel epidemiyoloji | |
2 | Dünyada ve ülkemizde beslenme sorunlarının boyutları. | |
3 | Protein enerji malnütrisyonu. | |
4 | İyot yetersizliği hastalıkları. | |
5 | Beslenme anemileri (Demir yetersizliği). | |
6 | Beslenme anemileri (Folik asit, B12 vitamini yetersizliği). D vitamini yetersiziliği ve raşitizim. | |
7 | Ara Sınav | |
8 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Obezite). | |
9 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kardiyovasküler hastalıklar). | |
10 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Kanserler). | |
11 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Tip II diyabet). | |
12 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Osteoporoz). | |
13 | Kronik hastalıklardan korunmada beslenmenin rolü (Diş çürükleri). | |
14 | Beslenmeyle ilişkili kronik hastalıkları önlemede fiziksel aktivitenin rolü | |
15 | Genel Sınav | |