BES3003 / TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I

Dersin Öğrenme Çıktılarının Program Çıktılarına Katkısı

DÖÇ1DÖÇ2DÖÇ3DÖÇ4DÖÇ5DÖÇ6DÖÇ7DÖÇ8DÖÇ9DÖÇ10DÖÇ11DÖÇ12DÖÇ13DÖÇ14DÖÇ15
15              
25              
35              
45              
55              
6               
7               
8               
9               
10               
11               
12               
13               
14               
15               
16               
17               
18               
19               
20               
21               
22               
23               
24               
25               
26               
27               
28               
29               
30               
Katkı Düzeyi: 1:Çok Düşük, 2:Düşük, 3:Orta, 4: Yüksek, 5: Çok Yüksek

BES3003 / TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I
 
Dersin Öğrenme Çıktıları 
1Toplu beslenme sistemlerinin önemini kavrar ve işleyiş süreçlerini öğrenir.
2Toplu beslenme sistemlerinde yönetici diyetisyen olma becerisi kazananır.
3Toplu beslenme yapılan kurumun amacına ve hizmet alan gruba yönelik uygun menü planlama ve denetimi yapmayı öğrenir.
4Toplu beslenme yapılan kurumlarda kullanılan standart yemek tarifelerinin önemini ve nasıl oluşturulması gerektiğini öğrenir
5Yiyeceklerin uygun satın alma ve depolama ilkelerini öğrenir
6Toplu beslenme sistemlerinde kullanılan araç-gereçleri öğrenir
7Toplu beslenme sistemlerinde oluşabilecek yiyecek artıklarını ve kayıplarının önemini ve en aza indirme yollarını kavrar
8Toplu beslenme sistemlerinde iş kazalarının önlenmesine yönelik uygulamaları öğrenir