1 | Giriş ve Genel Bilgilendirme – Organik Besinler, Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar, Çiğ Süt-Pastörize Süt | |
2 | Beslenme ve Besin Okuryazarlığı | |
3 | Sürdürülebilir Beslenme | |
4 | Sirkadiyen Ritim ve Sağlık İlişkisi | |
5 | İştah Metabolizmasının Moleküler Regülasyonu ve Beslenme | |
6 | Obezite ve Güncel Yaklaşımlar ( Depresyon, mikrobiyota, sirkadiyen ritim) | |
7 | Prebiyotik, probiyotik, psikobiyotikler ve sağlık ilişkisi (mikrobiyota, metabolik sağlık, mental sağlık) | |
8 | Ara sınav | |
9 | Karbonhidrat Kısıtlamasında Güncel Yaklaşımlar | |
10 | Trend diyetler ve sağlık ilişkisi (Modifiye Atkins Diyeti, Dukan Diyeti, Paleo Diyeti, GAPS Diyeti, FODMAP, diyeti, Su Diyeti) | |
11 | Diyet Destekleri (metabolik etkileri, riskleri, toksikolojik değerlendirme) | |
12 | Oksidatif Stres, Sağlığa Etkileri ve Yönetimi | |
13 | Krill Yağı ve Sağlığa Etkileri | |
14 | Adipokinler ve Metabolik etkileri | |
15 | Heterosiklik Aromatik Aminler, Bisfenol A, Pestisitler ve sağlığa etkileri (fetal, maternal) | |