| 1 | Toplu beslenmenin tanımı ve önemi, yeterli ve dengeli beslenmede menü planlamanın önemi, menü çeşitleri | |
| 2 | Menü planlamada göz önünde bulundurulması gereken etmenler | |
| 3 | Menü modeli geliştirme aşamaları ve ilkeleri | |
| 4 | Okul öncesi dönem çocuklara yönelik menü planlama ilkeleri | |
| 5 | Okul dönemi çocuklara yönelik menü planlama ilkeleri | |
| 6 | Kreş, anaokulu ve tam gün eğitim veren okul menülerinin değerlendirilmesi ve menü planlama uygulaması | |
| 7 | Genel tekrar | |
| 8 | Huzurevlerine yönelik menü planlama ilkeleri | |
| 9 | İşçilere yönelik menü planlama ilkeleri | |
| 10 | Huzurevleri ve çeşitli iş kollarında çalışan işçiler için hazırlanan menülerinin değerlendirilmesi ve menü planlama uygulaması | |
| 11 | Sporculara yönelik menü planlama ilkeleri | |
| 12 | Vejetaryen ve çeşitli beslenme alışkanlıklarına yönelik menü planlama ilkeleri | |
| 13 | Sporcular, vejetaryenler için hazırlanan menülerin değerlendirilmesi ve menü planlama uygulaması | |
| 14 | Diyet menüleri planlama ilkeleri, hastaneler için menü planlama uygulaması | |