BES4003 / TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ UYGULAMA DERSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

 
KONULAR 
KAYNAKLAR 
1Oryantasyon 
2Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem - Toplu beslenme hizmeti verilen kurumlarda yönetim ve organizasyon yapısının gözlemlenmesi 
3Toplu beslenme yapılan kuruluşta Uygulama/gözlem - Uygulama yapılan kurum hakkında genel bilgi, mutfak ve yemekhane fiziki koşulları, mutfak ve yemekhane planlarının incelenmesi 
4Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem - Uygulama yapılan kurumun depo koşulları, mevcut araç-gereçlerin (kapasiteleri, nitelikleri, markaları vb.) incelenmesi 
5Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem - Kurumun satın alma bilgileri, ihale yöntemi, ihaleye hazırlık aşamaları, idari şartname örnekleri, , teknik şartname örnekleri, sipariş için kullanılan form örnekleri, sipariş için kullanılan gramajlar, formlar 
6Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem - Her bir yemek grubuna ait geniş çapta hazırlama ve pişirme yöntemleri, standart yemek tarifeleri örnekleri. 
7Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem - Uygulama yapılan kurumda uygulanan menülerin incelenmesi 
8Ara sınav 
9Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem - Uygulama yapılan kuruma yönelik öğrencinin planladığı menülerin incelenmesi 
10Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem- Makale sunumu 
11Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem- Makale sunumu 
12Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem- Makale sunumu 
13Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem- Makale sunumu 
14Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem- Makale sunumu 
15Toplu beslenme yapılan kuruluşta uygulama/gözlem- Makale sunumu 
16Final Sınavı