| 1 | Klinik beslenme tedavisine ilişkin temel kavramları ve uygulama ilkelerini tanımlar ve açıklar |
| 2 | Farklı hastalık gruplarında bireye özgü klinik beslenme tedavisi planı oluşturur |
| 3 | Hasta dosyasındaki bilgileri analiz eder ve klinik beslenme tedavisinde kullanılacak verileri yorumlar |
| 4 | Enerji ve besin ögesi gereksinimlerini bireysel özellikler ve hastalık durumuna göre hesaplar ve değerlendirir |
| 5 | Enteral ve parenteral beslenme yöntemlerini uygun hasta profiline göre seçer ve uygular |
| 6 | Hastaların beslenme durumunu izler, beslenme tedavisinde gerekli güncellemeleri bilimsel veriler doğrultusunda yapar |
| 7 | Farklı hastalık gruplarının yönetiminde klinik beslenme uygulamalarını sağlık ekibi ile iş birliği içinde gerçekleştirir |
| 8 | Klinik uygulamalar sırasında mesleki etik ilkelere uyar ve hasta güvenliğini sağlamak için gerekli önlemleri alır |
| 9 | Klinik beslenme uygulamalarında güncel bilimsel literatürü takip eder ve kanıta dayalı uygulamaları değerlendirir |
| 10 | Klinik ortamlarda sürdürülebilirlik ilkeleri doğrultusunda bireylerin beslenme ihtiyaçlarına uygun sağlıklı beslenme planları geliştirir |