| 1 | Açlık ve tokluk metabolizmasıyla ilgili temel biyokimyasal süreçleri kavrayabilmelerini sağlamak |
| 2 | İnsülin direnci ve tip 2 diyabetin biyokimyasal temellerini ve beslenme ile olan ilişkisinin anlaşılmasını sağlamak |
| 3 | Kardiyovasküler hastalıklar ve kanser gibi metabolik bozuklukların biyokimyasal temellerini analiz etmek |
| 4 | Kanserin biyokimyasal temellerini kapsamlı bir şekilde incelemek, beslenmenin kanser gelişimi üzerindeki etkilerini değerlendirmek ve kanser tedavisinde beslenme müdahalelerinin rolünü analiz etmek |
| 5 | Stres, travma ve yanık gibi metabolik yanıtları etkileyen durumların beslenme ile olan ilişkisini kapsamlı bir şekilde değerlendirebilmelerini sağlamak |
| 6 | Malnütrisyonda risk değerlendirmesi yapmak ve malnütrisyon gelişiminde beslenme müdahalelerinin etkisini anlamak, bu bilgiyi klinik karar süreçlerinde kullanmalarını sağlamak |
| 7 | Metabolik bozukluklara yönelik beslenme yaklaşımlarını araştırarak vaka analizleri yapabilme becerisi kazanmalarını sağlamak |
| 8 | Biyokimyasal süreçlere dayalı diyet tedavi planları oluşturma yetkinliklerini geliştirmelerini sağlamak |
| 9 | Metabolik bozuklukların biyokimyasal süreçlerini beslenme stratejileriyle ilişkilendirerek klinik karar verme yetkinliklerini kazanmalarını sağlamak |
| 10 | Kronik hastalıklara özgü beslenme yaklaşımları ve tedavi planları doğrultusunda özgün yemek tarifleri geliştirme becerisi kazandırmak |