BES4029 / BESLENMEDE TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Tıbbi ve aromatik bitkilerin tarihçesi 
2Tıbbi ve aromatik bitkilerin gruplandırılması-I 
3Tıbbi ve aromatik bitkilerin gruplandırılması-II 
4Tıbbi ve aromatik bitkilerin gruplandırılması-III 
5Geleneksel ve Farmasötik İlaçlar-I 
6Geleneksel ve Farmasötik İlaçlar-II 
7Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Baharatlar 
8ARA SINAV 
9Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Aspir, Ayrık otu, At kestanesi 
10Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Sentella, Deve dikeni, Ekinezya 
11Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Papatya, Kantaron, Melek otu 
12Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Civan perçemi, Hatmi çiçeği, Cüce palmiye 
13Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Kapari, Küre Çiçeği, Koyun otu 
14Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Haşhaş, Kedi otu, Çarkıfelek 
15Beslenmede kullanılan tıbbi ve aromatik bitkilerin özellikleri ve kullanım alanları-Anason, Adaçayı, Aloevera 
16GENEL SINAV