1 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yeni uygulamaları, Mikroorganizmaları tanımlama (identifikasyon) metotları öğretmek |
2 | Fotosentetik prokaryotlar (aerobik ve anaerobik fotosentetik bakteriler) ve genel özellikleri, fotosentez mekanizmalarını öğretmek |
3 | Aerobik ve anaerobik fotosentetik bakteriler (mavi-yeşil bakteriler, mor ve yeşil bakteriler vs.), habitat ve sınıflandırmaları öğretmek |
4 | Metanotroflar, metilotroflar ve homoasetojenik bakterileri öğretmek |
5 | Kemolitotrofları (nitrifikasyon bakterileri, kükürt oksitleyen bakteriler, demir oksitleyen bakteriler, hidrojen oksitleyen bakteriler) öğretmek |
6 | Sülfat ve kükürt indirgeyen bakterileri öğretmek |
7 | Prostekalı ve tomurcuklanan bakterileri öğretmek |
8 | Kıvrık bakteriler (Spirilla ve spiroketler, Vibrio ve benzer bakteriler), kayan bakteriler, kılıflı bakterileri öğretmek |
9 | Pseudomonadlar, azot fikse eden bakterileri öğretmek |
10 | Asit ve Alkolik fermentasyon bakterilerini (Asetik asit bakterileri, Laktik asit bakterileri, propiyonik asit bakterileri, Zymomonas) öğretmek |
11 | Fakültatif Gram negatif basiller (Enterik bakteriler) ve kokları (Neisseria vs) öğretmek |
12 | Zorunlu hücre içi parazit bakterileri ( Rickettsia ve Chlamidia), Gram pozitif kok ve basilleri, Endospor üreten bakterileri öğretmek |
13 | Aktinomisetleri (Mycobacterium ve filamentöz aktinomisetler, Streptomyces vs.) öğretmek |
14 | Ekstrem halofilik arkeler, ekstrem termofilik bakterileri öğretmek |