1 | Mikroorganizmaların sınıflandırılması ve yeni uygulamalar, Mikroorganizmaları tanımlama (identifikasyon) metotları | [1], [2], [3] |
2 | Fotosentetik prokaryotlar (aerobik ve anaerobik fotosentetik bakteriler) ve genel özellikleri, fotosentez mekanizmaları | [1], [2], [3] |
3 | Aerobik ve anaerobik fotosentetik bakteriler (mavi-yeşil bakteriler, mor ve yeşil bakteriler vs.), habitat ve sınıflandırmaları | [1], [2], [3] |
4 | Metanotroflar, metilotroflar ve homoasetojenik bakteriler, | [1], [2], [3] |
5 | Kemolitotroflar (nitrifikasyon bakterileri, kükürt oksitleyen bakteriler, demir oksitleyen bakteriler, hidrojen oksitleyen bakteriler) | [1], [2], [3] |
6 | Sülfat ve kükürt indirgeyen bakteriler | [1], [2], [3] |
7 | Prostekalı ve tomurcuklanan bakteriler | [1], [2], [3] |
8 | Kıvrık bakteriler (Spirilla ve spiroketler, Vibrio ve benzer bakteriler), kayan bakteriler, kılıflı bakteriler | [1], [2], [3] |
9 | Pseudomonadlar, azot fikse eden bakteriler | [1], [2], [3] |
10 | Asit ve Alkolik fermentasyon bakterileri (Asetik asit bakterileri, Laktik asit bakterileri, propiyonik asit bakterileri, Zymomonas) | [1], [2], [3] |
11 | Fakültatif Gram negatif basiller (Enterik bakteriler) ve koklar (Neisseria vs) | [1], [2], [3] |
12 | Zorunlu hücre içi parazit bakteriler( Rickettsia ve Chlamidia), Gram pozitif kok ve basiller, Endospor üreten bakteriler | [1], [2], [3] |
13 | Aktinomisetler (Mycobacterium ve filamentöz aktinomisetler, Streptomyces vs.) | [1], [2], [3] |
14 | Ekstrem halofilik arkeler, ekstrem termofilik bakteriler | [1], [2], [3] |