BIO3027 / GIDA MİKROBİYOLOJİSİ

DERSİN HAFTALIK İÇERİĞİ

Hafta 
Konular 
Öğrenme Kaynakları 
1Gıda biyoteknolojisine giriş ve tanımlamalarDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
2Hücresel yapı ve organizasyonları, bakteriyel gelişme ve fermentasyon yollarıDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
3topraktan sofraya gıdanın yolculuğu ve toprak sağlığı ve kirleticilerDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
4Omik teknolojileri, gıda biyoteknolojisinde kullanımlarıDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
5Çevre ve gıda ilişkisi ve ilgili biyoteknolojik proseslerDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
6Gıdanın evriminde biyoteknolojinin yeri ve önemiDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
7Gıda çeşitleri ve fermente gıda çeşitleriDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
8hayvansal gıdalar ve biyoteknolojik süreçler Dersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
9süt ve süt ürünü gıdalarDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
10Bitkisel gıdalar ve fermentasyonlarıDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
11fermente gıdaların geliştirilmesi ve prosesleriDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
12mikrobiyal gıdalar ve önemleriDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
13besin ve insan barsak mikrobiyota ilişkisiDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler
14gıda güvenliği ve gıda güvencesi ve ilgili yönetmeliklerDersin hocasına ait ders notları ve sunumları, konuyla ilgili güncel litaratürler